Vad gör en takläggare?
Precis som namnet antyder arbetar takläggare med tak. En stor del av arbetet utgörs av isolering, taktäckning och takläggning. Takläggare kan bland annat lägga tegeltak, takpannor, ytpapp, betongtak, stråtak och montera snörasskydd.

Vad kostar det att anlita en takläggare?
Kostnaden för att anlita takläggarenistockholm.se beror på flera faktorer. Vad behöver du hjälp med? Hur lång tid tar det att utföra arbetet? Vilka material vill du att takläggaren ska använda? Vilken ort bor du på? Priset varierar stort beroende på vad du är intresserad av. Rent generellt kan man dock säga att en takläggare tar mellan 400 och 600 kr per timme.

Sänk kostnaden med ROT-avdragetLägga takNär du anställer en takläggare för arbete i ditt eget hem kan du använda ROT-avdraget. Det kan uppgå till 30 % av arbetskostnaden, så priset kan bli betydligt lägre när ROT-avdraget dragits av på fakturan. De flesta takläggare tar hand om den biten åt dig.

När bör man kontakta en takläggare?
Det är alltid bra att kontakta en takläggare när du behöver hjälp med taket. Oavsett om det gäller att reparera taket eller lägga om ett helt nytt tak kan en takläggare vara lösningen. Du bör också kontakta en takläggare om du ser eller misstänker att något är fel på taket. Takläggare har stor vana vid att arbeta på höjder och kan göra en god bedömning av problemet och vilka åtgärder som krävs. Det går också bra att kontakta en takläggare om du vill montera solceller eller snörasskydd. Något många inte tänker på är att takläggare även kan hjälpa dig med rengöring av taket.

Därför ska du anlita en takläggare
Ibland kan man tycka att det inte är så svårt att ta sig upp på taket och utföra olika arbeten, speciellt enklare sådana. Det finns många artiklar på internet där man kan läsa precis hur man ska gå tillväga. Varför då betala en hög timavgift när man kan göra jobbet själv?

Om du själv är insatt i ämnet och förstår dig på takläggning kan du givetvis utföra en del arbeten själv, framförallt enklare uppgifter. Man bör dock vara medveten om att takarbeten är mer komplicerade än man ibland kan tro. Därför är det klokt att anställa en fackman för att vara säker på att resultatet faktiskt blir bra. Om du gör ett halvdant arbete som inte håller måttet måste du ändå anställa en takläggare som kan rätta till det. En annan aspekt är att arbetet är riskfyllt. Att ta sig upp på taket och arbeta på höjd är inget man bör göra utan rätt kunskaper och lämplig utrustning!

 

Categories: Taktjänster

0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *