Har du flyttat någon gång? Då vet du hur jobbigt och påfrestande det kan vara. Det ska packas, städas, transporteras och packas upp på nytt. Det är svårt nog om du är ensam, men har du barn är det ännu mer att tänka på. Ett bra sätt att få avlastning är genom att anlita en flyttfirma. Nedan får du 5 goda anledningar att ta hjälp med flytten!

1. Det blir mindre arbete
När ni är flera som arbetar blir det mindre arbete för dig. En flyttfirma kan hjälpa dig med alltifrån att packa dina saker till att flytta tunga möbler. Du kan välja att endast få hjälp med en del av arbetet eller med alla moment. Ett stort plus är att många flyttfirmor även k

Nycklar inför flytt

an ta hand om flyttstädningen – boka flytthjälp göteborg.

2. Du slipper fysisk belastning
En flytt medför många tunga lyft. Ska du dessutom bära kartonger och möbler upp och ner för trappor är det ännu mer ansträngande för kroppen. Varför utsätta dig för potentiella skador när du kan dela upp arbetet och få betydligt mindre att göra? Professionella flyttfirmor har utbildad personal som vet precis hur de ska arbeta för att minimera risken för fysiska skador.

3. Du slipper stress
Allt arbete som kommer med en flytt orsakar ofta stress. Det kan bli svårt att sova på natten eftersom man kanske glömt bort den där vasen från farmor någonstans. Stress gör även att man ofta blir irriterad, vilket kan leda till konflikter med de närstående. När du anlitar en flyttfirma blir hela flytten betydligt enklare, vilket innebär att det blir betydligt mindre stress.

4. Kostnaden är lägre än du tror
Många låter bli att vända sig till flyttfirmor på grund av kostnaden. Man antar att det är dyrt att få flytthjälp och väljer därför att göra allt själv. Det är dock en felaktig föreställning. Flytthjälp är inte alls så dyrt som man kan tro och dessutom kan du använda RUT-avdraget när du anlitar en flyttfirma. Med avdraget blir arbetskostnaden lägre med upp till 50 %. Ett tips är därför att kontakta olika firmor och be om offerter. Det är sannolikt att hjälpen inte alls kostar så mycket som du tror!

5. Du slipper be släkt och vänner om hjälp
Inför en flytt är det frestande att be släkt eller vänner hjälpa till. Visst kan det vara ett alternativ, men det kan också vara så att de är upptagna med sina egna måsten. Då kanske de känner sig pressade att hjälpa dig, trots att de kanske egentligen varken har tiden eller energin till det. När du anlitar flytthjälp kan du räkna med att personalen har både orken och tiden att hjälpa dig så effektivt som möjligt!

 


0 Comments

Leave a Reply

Avatar placeholder

Your email address will not be published. Required fields are marked *